91 52 44 07 info@helleguldmann.dk

Holdbart vægttab, uden sure slankekure og forbud

Gruppeforløb med fokus på gode, holdbare vaner.

Lær at finde balancen mellem sult og appetit.

Få værktøjer til at lykkes med et varigt vægttab, tilpasset den hverdag, du har.

6 moduler hvor du i et lukket, og fortroligt, forum får en række konkrete og letforståelige værktøjer, som hjælper dig med at skabe et solidt fundament for dit vægttab, trin for trin.

Nej tak til yoyovægt

En stabil vægt er ikke noget quickfix. Den kommer ikke ”fra den ene dag til den anden”.

For at opnå en stabil vægt og en sund tilgang til din kost er du nødt til at have fokus på, hvordan du kan få gode (og holdbare) vaner.

Vaner, som ikke spænder ben for dig i det daglige, og som betyder, at du ikke skal omlægge hele dit liv. I løbet af de 6 uger kigger vi på, hvilke vaner du med fordel kan justere for at opnå de resultater, du ønsker dig.

Forløbet er for dig, der:

 

  • er træt af at være på (konstant) slankekur
  • ikke ønsker at veje al din mad
  • ikke kan gennemskue, hvad du skal gøre for at komme sikkert i mål med dit ønskede vægttab
  • gerne vil have et afslappet forhold til mad
  • ønsker personlig og fortrolig sparring undervejs
  • ikke ønsker at lave drastiske ændringer i din hverdag
  • ønsker holdbare vaner, som hjælper dig med at holde en stabil vægt efter opnåelse af dit mål.

Efter forløbet kan du:

  • træffe bedre madvalg, uden at udstille dig selv som ”hende på slankekur” (og frygte, at du ”fejler”)
  • overskue, hvad der vil virke for dig og dit (varige) vægttab, både nu og på den lange bane
  • løbende justere dine madvaner, uden brug af sure slankekure.

Vejning og efterforløb: Du har mulighed for at vejet på Tanita-vægten så du kan følge dit vægttab. I forløbet medfølger 3 individuelle samtaler, som du kan bruge efter forløbets afslutning. På den måde har du en “livline” hvis du måder bump på vejen og har brug for støtte til at komme tilbage på sporet. 

Derfor tager de fleste på i vægt efter en slankekur

Måske kan du nikke genkende til, at en stor del af resultatet opnået undervejs i en slankekur falder til jorden, når det bliver for surt, og hverdagens gamle rutiner tager over. Bare rolig, det er du langt fra alene om.

Jo flere forbud du opsætter for dig selv, jo større trang får du til alt det ”forbudte”. Udfordringen med traditionelle slankekure er, at de kun virker, fordi du kommer i kalorieunderskud og laver drastisk om på din kost. Ændringer, som oftest er bygget op af forbud og restriktioner. Forbud, som for langt de fleste ikke er holdbare i længden.

I gruppeforløbet hos mig kommer du ikke på slankekur. I stedet har vi fokus på at skabe (flere) gode vaner, som er realistiske at holde ved i praksis.

Forløbet er ikke en slankekur

Du ved sikkert godt hvad du skal spise. Du ved godt hvad der er det fornuftige når du gerne vil smide et par kilo. Men hvad gør du når de gamle dårlige vaner tager over og du pludselig har spist det du ikke ville. Eller når du ikke kom ud på den løbetur du havde planlagt?

På dette forløb er du ikke på slankekur. Der er ingen restriktioner eller forbud. Alt er tilladt, og vi har fokus på de gode vaner og et varigt vægttab.

Du lærer at finde balancen mellem sult og appetit. Du lærer dig selv, og dit forhold til mad, bedre at kende, og du vil komme hjem med en masse nye redskaber til at tabe dig.

Vi har fokus på at skabe nye gode vaner, både når det handler om maden og motionen.

Dit forhold til mad vil blive mere naturligt, og du vil lære at justere små ting, som kan have stor betydning for dit vægttab.

Moduloversigt

Modul 1: Kom godt i gang + Find dit mål og din motivation

For at få det bedste ud af forløbet skal vi lære hinanden at kende. Vi er alle forskellige og har forskellige udfordringer og grunde til at være på forløbet. Når vi kender hinandens grunde til at være med på forløbet, kan vi hjælpe og støtte hinanden hele vejen.

Når du står over for svære valg, er det vigtigt at huske på dit mål, og hvorfor du gerne vil nå dit mål.

Når du ved, hvad din virkelige motivation er, bliver det lettere at tage valget og beslutningerne.

Modul 2: Lær at mærke dig selv + Hvad er fup, og hvad er fakta?

Vores krop har den fantastiske funktion at den fortæller os, når vi er sultne og når vi er mætte. Men mange af os har lært at ignorere kroppen fordi vi er opdraget til at spise op.

Lær at mærke efter og lytte til din krop. Ved at prioritere kan du lære at nyde alt du spiser uden at få dårlig samvittighed eller føle skam. Plan B er en nødvendighed. Du kommer ikke i mål uden slinger i valsen. Men med en plan B, slipper du for følelsen af at være falde i.

Jeg viser dig hvordan du kan skelne mellem fakta, fup og myter, når du ser opslag og nyheder omkring kost og motion. Er det du tror på om mad mon en myte?

Emner kan være: Hvad er sukkerafhængighed? Er gluten og kulhydrater farlige? Giver light produkter kræft? Og er morgenmaden det vigtigste måltid på dagen? Der dukker sikkert mange op i løbet af aftenen.

Modul 3: Slut med sure slankekure, og bryd dine sociale overbevisninger

Luk munden og let røven! Sådan lyder ordene fra en kendt ernæringsekspert. Men et vægttab handler bestemt ikke om bare at tage sig sammen. Vi skal kigge på, hvorfor det er så svært at følge en kur. Hvilken mentalitet der ligger bag, og hvad du kan gøre i stedet.

Vi kigger på, hvilke sociale regler der spænder ben for, at du når dit mål. Er du en af dem, der altid spiser op, selvom du ikke er sulten? Siger du ”ja tak”, når du bliver budt på kage? Og skal du have noget for pengene, når der er buffet?

Denne gang ser vi på de sociale regler, der er med til at spænde ben, når målet er vægttab, og finder nye måder at håndtere dem på.

Modul 4: Bryd vanerne + Lær at prioritere + Plan B

For at ændre på dine dårlige vaner skal du forstå, hvorfor du har dem, hvorfor de er så svære at ændre, og hvad der skal til for at ændre dem.

Du kan også have dårlige vaner, som du slet ikke er klar over.

Du får hjælp til at finde frem til og forstå de vaner, du har, der er forhindringer for, at du når dit mål.

Modul 5: At spise på følelserne + Mindful spisning

Det er ikke sikkert, du er klar over, om du spiser på dine følelser. Det kan både være, når du er ked af det, når du har haft en hård dag og skal forkæles, når noget skal fejres, eller der skal hygges.

At spise på sine følelser, især de negative, er en måde at håndtere dem på.

Du får her en forståelse for, hvorfor det er sådan, og nye måder til at håndtere dine følelser med andet end mad.

Mindful spisning er et redskab, der kan gøre dig bevidst om, hvad og hvor meget du spiser. Når du bliver mere bevidst om, hvordan du spiser, kan du uden at forbyde dig selv at spise lære at spise mindre.

Modul 6: Kom godt videre

Denne sidste gang samler vi op på alt det, vi har været igennem. Få stillet de sidste spørgsmål og lagt en plan for, hvordan du kommer helt i mål.

Praktisk info:

Holdstart uge 7

Hold start: Tirsdag den 16. februar 2021

Tidspunkt: Kl. 18.30 – 20.30
+ 3 x 30 minutters individuel samtale – vi aftaler tidspunktet fra gang til gang.

Pris: 1499 kr.

Sted: Søndergade 15, 1. sal. 9640 Farsø

Alle datoer:

Tirsdage: 16/2, 2/3, 16/3, 30/3, 13/4 og 27/4.

Betaling:

Book din plads og betal via “Ja tak” knappen til venstre.

Du kan betale hele beløbet eller i 2 rater. 

Ratebetaling:

Kan betales i 2 rater.

1. rate betales ved tilmelding.

2. rater opkræves måneden efter. 

 Når du er tilmeldt, får du tilsendt en bekræftelse.

Er du i tvivl?

Ring til mig på telefonnummer 91 52 44 07 og få svar på dine spørgsmål. Det koster ikke noget.

Ofte stillede spørgsmål – FAQ

Hvad er forskellen på dig og en klinisk diætist?

Både jeg og en diætist har en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Vi har læst 1½ år sammen, men har derefter hvert vores speciale.

Mit speciale er sundhedsfremme, forebyggelse og formidling. En klinisk diætist har speciale i klinisk ernæring. En diætist kan rådgive i ernæring i forhold til sygdomme. Det har jeg ikke kompetencer til.

Hvor store ændringer skal jeg foretage mig i hverdagen?
Det er helt op til dig. Ud fra dit mål og din hverdag, hjælper jeg dig med at finde frem til de ændringer der er realistiske for dig.
Hvordan kan jeg tabe mig, hvis alt er tilladt?

Ved at få de redskaber, der passer til dig, vil du kunne lære at spise mindre, også de ting, hvor det kan være svært at stoppe igen.

I stedet for restriktioner vil der være fokus på mængder.

Bliver jeg målt og vejet hos dig?
Her bliver du ikke målt og vejet, medmindre du selv ønsker det.
Hvor store ændringer skal jeg lave i min hverdag?

Du kommer ikke til at lave store ændringer. Du vil arbejde med nogle få ting ad gangen. Så det kommer til at føles let og overskueligt.

Hvordan undgår jeg tilbagefald i gamle kostvaner efter endt forløb?

Uanset hvilke ændringer du fortager dig, vil du højst sandsynlig opleve tilbagefald. Derfor laver vi sammen en plan B, så du er rustet til når det sker. I et forløb hos mig er du sikret en opfølgning så du ikke står alene bagefter.

Hvor meget kan jeg forvente at tabe mig på 6 uger?

Det kan være svært at sætte et tal på. Det afhænger både af dine udfordringer og dit mål. Men et realistisk tal vil være 3-5 kg. Men dit vægttab vil selvfølgelig ikke stoppe, selvom du er færdig med dit forløb hos mig.

Kan jeg gemme mine individuelle samtaler til efter forløbet?

Ja, det kan du. Du kan gemme dem. Der er ingen tidsgrænse på, hvornår du skal have brugt dine samtaler. Det skal være, når det giver mening for dig.

Få en god start

Jeg hjælper dig gerne med at finde ud af om forløbet er noget for dig,

Helle Guldmann Professionel kostvejledning i Farsø og Aars.

Kom i mål med dit vægttab - et skridt af gangen.

Her får du 6 mails med konkrete og overskuelige redskaber, som kan hjælpe dig i mål med dit vægttab uden at gøre hverdagen besværlig.

Du tilmelder dig samtidig kostvejleder Helle Guldmanns nyhedsbrev med konkrete tips til at få gode, sunde vaner. Du accepterer samtidig at modtage information om foredrag, forløb og vil få andre gode tilbud. 

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. HUSK at bekræfte din tilmelding via linket i mailen, som du får i din indbakke (tjek evt. dit spamfilter).

 

Tak for din tilmelding. Bekræft din tilmelding for at få mine tips. Tjek din indbakke og dit spamfilter.